Перейти до головного змісту

Натуральна риба чи капсули Омега-3?

Разделка рыбы
Фотограф: Ingvar Eriksson

Капсули не мають таку саму корисну для здоров’я дією, як натуральна риба. Благотворно на організм людини впливає вживання риби в натуральному вигляді.

Одне з найважливіших благотворних наслідків вживання страв з риби полягає в тому, що вони здатні замінювати набагато менш корисні для здоров’я продукти. Крім того, страва з жирної або пісної риби, що доповнена натуральними продуктами (картоплею або яскравими овочами), дає організму усі конче потрібні поживні речовини в апетитному вигляді. Деякі корисні для здоров’я властивості риби визначаються поєднанням різних поживних речовин, як-от:

  • Поєднання жирних кислот омега-3 морського походження і тауринової амінокислоти істотно знижує рівень холестерину, ніж жирні кислоти омега-3, що діють окремо.
  • Жирні кислоти омега-3 морського походження і антиоксиданти при спільній дії здатні забезпечити поліпшення зв’язків між клітинами мозку, оскільки антиоксиданти не дають жирам прогіркнути.