Перейти до головного змісту

Як оцінити свіжість морепродуктів

Жодної секретної формули щодо цього немає. Якість деяких морепродуктів, здобутих десять днів тому, може нічим не відрізнятися від продуктів, які витягли з води набагато пізніше. Деякі види морепродуктів зберігаються довше інших. Може бути безліч параметрів, які впливають на загальний рівень якості продукції. Тому при купівлі слід провести зовнішній огляд продукції:

Як оцінити свіжість морепродуктів


  • М’якоть

    М’якоть риби на дотик має бути щільною та пружною, а шкіра блискучою.

  • Зябра

    Зябра у більшості плавникових риб мають бути яскраво-червоного кольору.

  • Очі

    Свідченням високої якості риби є її очі: вони мають бути яскравими та ясними.

  • Луска

    Луска має щільно кріпитися до шкірки і бути неушкодженою.

  • Запах

    Запах має бути мінімальним та свіжим.