Перейти до головного змісту

Філетування сьомги

Існує кілька способів підготовки філе. Нижче показаний простий спосіб на прикладі норвезького гольця. Цей самий спосіб застосований для сьомги і форелі, оскільки за структурою ці риби ідентичні.

Filetering av laks, Фотограф: Tom Haga


  • Filetering av laks, Фотограф: Tom Haga

    Підготовка риби

    Кругла риба, як-от сьомга, має дві філейні частини, які відокремлюються з обох боків хребта. Для рівної нарізки найкраще підходить добре заточений ніж для оброблення філе.

  • Filetering av laks, Фотограф: Tom Haga

    Підготовка філе

    Покладіть рибу на дошку для оброблення спинкою до себе. Голова має бути спрямована до руки, в якій ви триматимете ніж. Почніть різати відразу за зябрами, направляючи лезо до себе і зрізуючи м’ясо з хребта. Просуньте лезо до черевця і ріжте уздовж хребта до хвоста.

  • Filetering av laks, Фотограф: Tom Haga

    Видалення основної кістки

    Видаліть реберні кістки. Кістки з черевця можна видалити, розташувавши ніж під кістками. Зріжте плавники.

  • Filetering av laks, Фотограф: Tom Haga

    Видалення дрібних кісток

    Дрібні кістки в філе можна видалити за допомогою щипців або пінцета.

  • Filetering av laks, Фотограф: Tom Haga

    Зняття шкіри

    Для зняття шкіри з філе потрібно зробити у хвостовій частині філе невеликий надріз прямо під шкірою. Далі треба натягнути шкіру, починаючи з хвоста. Підрізаючи ножем, відокремте шкіру від філе.