Перейти до головного змісту

Вчимося маринувати норвезьку сьомгу

Вчимося маринувати норвезьку сьомгу
Фотограф: Augun Aagre

Навчіться маринувати норвезьку сьомгу, щоб додати стравам вишуканого смаку та аромату.

Маринади:

100 мл оливкової олії

100 мл соку лимона

1 маленька, дрібно порізана цибулина

приблизно 2 ст. л. дрібно посіченої зелені, як-от кріп або петрушка

1 ч. л. дрібно посіченого естрагону

1 ч. л. крупно меленого рожевого перцю

1/2 ч. л. каєннського перцю

2 ч. л. солі

Або:

1 дрібно порізана цибулина

1 ч. л. свіжого базиліка

3 ст. л. оливкової олії

1,5 ст. л. гірчиці

1,5 ст. л. соку лимона або білого вина

200 мл томатного пюре

1 ч. л. солі

Очищену та дрібно порізану цибулю змішайте з іншими інгредієнтами маринаду. Приправте сіллю та спеціями. Сполосніть та висушіть шматки сьомги. Залийте маринадом і поставте в прохолодне місце на 1—2 години. Викладіть рибу на гриль і смажте 6—10 хв. з кожного боку, регулярно змащуючи сьомгу маринадом під час смаження.