Перейти до головного змісту

Поради з приготування сьомги

Кращі поради з приготування різних видів нарізки сьомги.

Поради з приготування сьомги


  • Медальйони

    Цей вид оброблення також називається "сьомга-метелик". Рекомендується для приготування на грилі, виходить смачно, красиво і швидко — лише 4-7 хв. з кожного боку, приблизно в 6-7 см від вогню. Також ідеально підходить для смаження на сковороді або запікання в духовці.

    Поради з приготування в духовці:
    Підрум'янити медальйони з кожного боку на сковороді протягом 1 хв. на сильному вогні. Поставити у попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 5 хв.

  • Тартар

    Дрібно порізане м'ясо сьомги. Рекомендується для приготування фрикадельок, рибних бургерів, паштетів, пирогів.

    Поради з приготування маринаду:
    100 г фаршу з норвезької сьомги, 1/2 лайма, 1 цибулина, кілька крапель оливкової олії.

    Змішати інгредієнти і дати настоятися протягом 20 хв. В кінці додати сіль.

  • Кубики

    Це — ідеальний варіант для шашлику. Ви просто нанизуєте шматочки сьомги на шампур і ставите на вогонь на кілька хвилин. Також цей вид оброблення рекомендується для приготування супів, рибного рагу, паштетів, пирогів з сьомгою і пасти.

    Поради з приготування:
    Додати кубики сьомги в блюдо за 2 хв. до зняття з вогню (при товщині кубиків 2-3 см готувати протягом 3 хв.).

  • Стейки

    Порційне філе із спинною кісткою та шкірою.

    Поради з приготування:

    Готується на грилі так само, як і медальйони (4-7 хв. з кожного боку, приблизно в 6-7 см від вогню).

  • Порційне філе по 300 г

    Порційне філе по 300 г

    Рекомендується для смаження, приготування папільоток, ескалопу, фаршированя, а також запікання в духовці.

    Поради з приготування на грилі:

    Смажити протягом 6-10 хв. з кожного боку, приблизно в 10-15 см від вогню.

  • Порційне філе по 1 кг

    Готується на грилі по 15-20 хв. з кожного боку на відстані 15 см від вогню.