Перейти до головного змісту

Борщ із маринованою норвезькою сьомгою, ікрою та пельменями з капустою

Борщ із маринованою норвезькою сьомгою, ікрою та пельменями з капустою
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • Difficulty

    важко

Фотограф: Norwegian Seafood Council

Ситний борщ з обсмаженої у спеціях норвезької сьомги, пельменями з беконною начинкою та шматочками буряків.

Інгредієнти

-
+

500 г  філе норвезької сьомги
1 ч. л.  чорний перець горошком
1 ч. л.  кмин
1 ч. л.  насіння коріандру
1 ч. л.  порошку чилі
1 ч. л.  паприки меленої
4 ч. л.  цукру
4 ч. л.  солі

Бульйон

300 г  буряка
1 л  рибного бульйону
4 пагін(а)  кропу
2 зубчик(а)  чесноку
1 шт.  цибулі ріпчастої, очищеної
   свіжовичавлений лимонний сік
   Сіль та перець

Тісто

200 мл  води
230 г  муки
   сіль

Начинка

80 г  капусти
30 г  моркви
30 г  цибулі ріпчастої, очищеної
10 г  селери
20 г  бекона

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Маринована норвезька сьомга:

  • Норвезьку сьомгу посипати спеціями, сіллю та цукром, витримати 1 годину і потім обсмажити на добре розігрітій рослинній олії по кілька секунд з кожного боку.

Буряковий бульйон:

  • Буряк очистити і крупно нарізати.
  • Нарізати цибулю та розчавити часник.
  • Викласти в рибний бульйон і варити 20 хв.
  • Додати трохи лимонного соку і процідити.

Тісто для пельменів:

  • У киплячу воду додати сіль та 50 г борошна, ретельно перемішати.
  • Після охолодження змішати з рештою борошна.
  • Витримати у закритому кришкою посуді 30 хвилин.

Начинка:

  • Бекон дрібно нарізати, обсмажити до утворення хрусткої скоринки, додати нарізані овочі і готувати 5 хвилин, потім додати капусту і тушкувати все разом 10 хвилин (щоб капуста стала м’якою).
  • Охолодити. Приготувати пельмені.

Подача:

  • Перед подачею на стіл на дно кожної тарілки для супу покласти мариновану норвезьку сьомгу (по 3 шматки), пельмені (по 1 шт.), шматочки буряка (по 3 шт.) та акуратно налити буряковий бульйон.
  • Додати сметану, ікру та цибулю-різанку.