Перейти до головного змісту

В’ялена норвезька сьомга з кропом і аквавитом

В’ялена норвезька сьомга з кропом і аквавитом
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Tom Haga

Закуска для гостей зі скибочок норвезької сьомги, обв’ялених у суміші з аквавіта, хрону та ягід ялівцю.

Інгредієнти

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Половину аквавіта залишити про запас.
  • Ягоди ялівцю розім’яти, кріп дрібно посікти.
  • Змішати сіль, цукор, частину аквавіта, хрін та ягоди ялівцю.
  • Сумішшю обмазати цільний шматок філе і залишити в’ялитися на 5 годин. Потім суміш змити, а рибу обсушити.
  • За допомогою пензлика обмазати залишками аквавіта, потім загорнути рулетом у свіжопорублений кріп. Обернути харчовою плівкою.
  • Перед подачею на стіл нарізати акуратними скибочками.