Перейти до головного змісту

Гравлакс із норвезької сьомги

Гравлакс із норвезької сьомги, Фотограф: Norwegian Seafood Council
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудность

    легко

Фотограф: Norwegian Seafood Council

Рецепт традиційної закуски, яка подається на різдвяну вечерю у кожній норвезькій сім’ї. Дозволяє легко перекусити перед основною стравою сьомгою під гірчичним соусом.

Інгредієнти

-
+

200 г  свіжої норвезької сьомги
2 ст. л.  солі грубого помелу
1 ч. л.  коричневий цукор
1 ч. л.  насіння гірчиці
1 ст. л.  кріп(у)

Соус

1 ст. л.  кріп(у)
1 ст. л.  діжонської гірчиці
1 ст. л.  гірчиці
2 ч. л.  7% оцет
30 мл  соняшникової олії
1   цибулі-шалот
   хліб

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Філе сьомги промити в холодній воді і висушити за допомогою паперового рушника.
  • У мисці розтовкти ступкою сіль, цукор, насіння гірчиці та одну столову ложку свіжого кропу, дрібно нарізаного разом зі стеблами, ретельно перемішати і натерти отриманою сумішшю філе сьомги. Закрити миску дуже щільно кришкою або кухонною дошкою і залишити на 6 годин при кімнатній температурі. Потім сьомгу вийняти з маринаду, видалити кріп і сіль, обтерти паперовим рушником і нарізати тонкими скибочками.
  • Для приготування соусу потрібно змішати у мисці два види гірчиці та оцту. Без поспіху додати масло і збити до отримання однорідної маси. Додати нарізану цибулю-шалот, кріп та акуратно перемішати. Сьомгу викласти на житні тости, полити зверху соусом і на бажання дрібно нарізаним кропом (без стебел).