Перейти до головного змісту

Гратен із сьомгою

Гратен із сьомгою
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Esten Borgos

Запіканка зі шматочків норвезької сьомги у яєчно-вершковому соусі під хрусткою сирною скоринкою; подається з теплим салатом з моркви та яблук.

Інгредієнти

-
+

400 г  філе норвезької сьомги
600 мл  вершків
6 ст. л.  муки
4 ст. л.  панірувальних сухарів
3 ст. л.  сиру пармезан
2   яйце(я)/яєць
2   моркви
1   яблуко
1 пучок(а)  зеленої цибулі
0,5   лимон
   мускатний горіх
   петрушка
   сіль
   перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Нарізати філе сьомги шматочками по 2 см. Цибулю та петрушку нашаткувати.
  • Змішати борошно з вершками, поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
  • Соус посолити, поперчити і приправити мускатним горіхом.
  • В окремій мисці збити яйця. Потім, збиваючи постійно яйця, поступово влити в миску гарячий соус.
  • Додати шматочки сьомги, цибулі та петрушки.
  • Отриману суміш покласти у форму для запікання, зверху посипати панірувальними сухарями і тертим сиром пармезан.
  • Випікати рибний Ґратен у духовці на нижньому рівні протягом 25—30 хвилин.
  • Моркву та яблуко натерти на терці.
  • Скропити соком лимона.
  • Ґратен подавати до столу теплим із салатом з моркви та яблук.