Перейти до головного змісту

Маринована сьомга-гриль з літнім салатом

Маринована сьомга-гриль з літнім салатом
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Kim Holthe

Пікантне барбекю з філе норвезької сьомги із салатом з помідорів чері, редиски та фісташок.

Інгредієнти

-
+

600 г  філе свіжої норвезької сьомги зі шкірою

Маринад

300 мл  оливкової олії
1   перець чилі
   цедра лимона
   цедра лайма
1 ч. л.  свіжого чебрецю
1 зубчик  часник(у)

Салат

1 упаковка(и)  мікса листя салату
1 упаковка(и)  редис(а)
8—12 шт.  помідори черрі
3 ст. л.  фісташок

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Перець чилі, цедру лимона і лайма дрібно нарізати і змішати з іншими інгредієнтами для маринаду.
  • Рибу очистити від луски, промити у воді і висушити серветками. Розділити на філе, нарізати шматочками, покласти в маринад на 3—4 години. Найкраще залишити рибу маринуватися на ніч.
  • Викласти рибу на решітку гриля вниз шкірою і закрити кришкою. Час приготування близько 8 хвилин. Коли риба буде майже готова, відкрийте кришку та посмажте ще кілька хвилин.
  • Редис нарізати тонкими кружечками, томати розрізати навпіл і змішати разом з листям салату. Зверху посипати фісташками і полити маринадом від риби.
  • Подавати сьомгу разом із салатом. Також разом з рибою можна подати кускус або картоплю.