Перейти до головного змісту

Маринована сьомга зі спаржею, грибами шиітаке та рисовою локшиною

Маринована сьомга зі спаржею, грибами шиітаке та рисовою локшиною
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

Фотограф: Mike Cooper

Маринована норвезька сьомга зі спаржею, грибами шиітаке та рисовою локшиною приправлена кунжутним насінням - чудова страва, якою варто поласувати всією сімє'ю

Інгредієнти

-
+

Маринад

1 шт.  лайм
1-2 ст. л.  соєвого соусу
1-2 ст. л.  гостро-солодкого соусу
1 ч. л.  васабі
1 зубчик  часник(у)
1 шматок(а)  свіжого імбиру

Салат

2 пучок(а)  спаржи
1 корзинка грибів шиітаке  
1 пачка рисової локшини  
4 шт.  філе норвезької сьомги
1 шт.  лайм
1-2 ст. л.  соняшникової олії
1 пучок(а)  зеленої цибулі
кунжутне насіння  

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Маринад:

  • Змішати цедру лайма та сік, додати соєвий соус "Тамарі", солодкий соус чилі, васабі, часник та імбир
  • Додати до маринаду філе лосося та перемішати, щоб кожен шматочок філе повністю був покритий маринадом
  • Накрити плівкою або покрасти сьомгу в герметичний пластиковий пакет для харчовіих продуктів й покласти у холодильник на 30-45 хвилин

Приготування філе:

  • Розігріти духовку до 180 градусів й дістати сьомгу з холодильника
  • Помістити філе у термостійку посудину, скропити зверху маринадом.
  • Випікати у духовці протягом 15 хвилин. Якщо шматки філе великі їм може знадобитися трохи більше часу у духовці. За бажанням, після приготування можна включити функцію грилю

Салат:

  • Тим часом приготуйте овочі. Наріжте спаржу завдовжки з палець. Якщо спаржа дуже товста проваріть в окропі протягом 1 хвилини. Якщо ж ні, використовуйте її у сирому вигляді.
  • Нарізати гриби шиітаке по 5 мм та зварити
  • Замочити рисову локшину відповідно до інструкції

Готова страва:

  • Обсмажити, постійно помішуючи, гриби в казанку з опуклим днищем, додайте кілька столових ложок олії, поки вони не стануть коричневого кольору
  • За кілька хвилин після прожарки грибів додати соус "Тамарі" та солодкий соус чилі, спаржу та рисову локшину. Продовжуйте помішувати. За бажанням додати сіль та перець
  • Зняти з вогню, додати сік та цедру лайма, зелену цибулю
  • Перед подачею на стіл, виложити салат на тарілки, зверху покласти шматочки сьомги, посипати кунжутним насінням