Перейти до головного змісту

Маринована сьомга на шпажках

Маринована сьомга на шпажках
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Mari Svenningsen

Барбекю із норвезької сьомги, маринованої в соусі карі, із соусом цацикі із суміші огірка, часнику та йогурту.

Інгредієнти

-
+

600 г  філе норвезької сьомги
2 ч. л.  солі

Маринад

1 ст. л.  каррі
100 мл  соняшникової олії

Соус цацикі

250 мл  натурального йогурту
1   огурець
1 зубчик  часник(у)
   сіль

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Наріжте рибу довгими, широкими скибочками. Змішайте пасту карі із соняшниковою олією та покладіть шматочки риби в отриманий соус. Залиште маринуватися щонайменше на 4 години. Найкраще — на весь день.
  • Замариновану рибу нанижіть на шпажки, посоліть і готуйте на грилі 1—2 хвилини з кожного боку. Рибу можна також запекти у духовці при 180 градусах протягом 4 хвилин.
  • Огірок очистити від шкірки, натерти на терці, злити сік та змішати з йогуртом. Додати подрібнений часник і сіль.
  • Подавати шпажки з рибою на блюді разом із соусом.