Перейти до головного змісту

Млинцева кулеб’яка із норвезькою сьомгою

Млинцева кулеб’яка із норвезькою сьомгою
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Norwegian Seafood Council

Млинцева закуска з подрібненим філе норвезької сьомги, різотто і грибною сумішшю, заправлена пікантним вершковим соусом.

Інгредієнти

-
+

Млинці

4 г  свіжих дріжджів
0,5 ст. л.  цукор
330 мл  молока
1   яйце(я)/яєць
250 г  муки
100 г  вершкового масла
1 ст. л.  рослинного масла
0,5 ч. л.  сіль

Начинка

240 г  філе норвезької сьомги
50 г  рису Арбор
130 мл  рибного бульйону
180 г  печериць
60 г  цибулі ріпчастої, очищеної
1   яйце(я)/яєць
1 ст. л.  кріп(у)
1 ст. л.  вершкового масла

Соус

150 г  вершкового масла
1 пучок(а)  цибулі-резанца
100 мл  води
   свіжовичавлений лимонний сік
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Дріжджові млинці:

  • Розчинити дріжджі і цукор у теплому молоці. Додати яйце, сіль, борошно. Добре перемішати. Накрити рушником, залишити при кімнатній температурі до бродіння.
  • Розігріти сковороду з рослинною олією та спекти 4 млинця. З них вирізати 4 смужки, занурити кожну в розтоплене вершкове масло.
  • Узяти металеву форму у вигляді кільця та викласти внутрішні поверхні форми смужками млинця. Із залишків млинців вирізати 8 кружечків та 4 з них викласти у форму кільця на дно.

Начинка:

  • Яйце круто зварити і подрібнити, кріп подрібнити.
  • З рису та рибного бульйону приготувати різотто, охолодити, додати яйце і кріп. Гриби та цибулю дрібно нарізати й обсмажити з вершковим маслом.

Соус:

  • Змішати в блендері вершкове масло і цибулю-різанку. У сотейнику нагріти воду до кипіння та зменшити нагрів.
  • Додати суміш з масла та цибулі-різанки і нагрівати до отримання соусної консистенції. Заправити сіллю перцем, лимонним соком. Слідкуйте, щоб соус не остигав.

Подача:

Перед подачею на стіл наповнити підготовлені кільця у такому порядку: на нижній кружечок млинця кладеться шар нарізаної кубиками по 0,5 см норвезької сьомги, різотто з яйцем, другий шар сьомги та грибна суміш. Зверху кільце закривається ще одним кружком млинця, після чого кільця потрібно поставити в холодильник на 2 години.

Кулеб’яку пекти у кільцях при 180 °С близько 20 хв. (перед випічканням кожну частину розрізати вертикально навпіл).

Перед подачею на стіл зняти кільця, викласти страву на тарілки, розгорнути половинки під кутом і полити соусом.