Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга, запечена у духовій шафі

Норвезька сьомга, запечена у духовій шафі
  • 
8

    8 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Synøve Dreyer

Легка страва із філе норвезької сьомги, запеченого у духовій шафі з овочами під кисло-солодким соусом.

Інгредієнти

-
+

1 кг  філе норвезької сьомги
2 банка(и)  кисло-солодкого соусу
   заморожена овочева суміш

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • На дно форми з вогнетривкого матеріалу засипте рівним шаром овочеву суміш.
  • Сьомгу розділіть на 20 шматочків однакового розміру із розрахунку по два шматочки на порцію.
  • Шматочки сьомги викладіть поверх овочів, злегка посоліть, можливо — трохи поперчіть. Залийте двома банками кисло-солодкого соусу.
  • Витримуйте у духовій шафі при 180 градусах близько 15 хвилин.
  • На гарнір можна подати відварний рис або картоплю.

Варіант:

Для отримання успішного результату овочі слід бланшувати. Закип’ятіть воду в каструлі. Овочі викладіть у друшляк. Коли вода почне кипіти, друшляк з овочами помістіть у каструлю. Відварюйте протягом 1 хвилини. Дайте воді стекти та викладіть рівномірно на деко або у вогнетривку форму овочі.

Корисні поради та ідеї:

Підігрійте соус (кисло-солодкий, для спагетті або інший) в каструлі. Рибу наріжте кубиками розміром близько 3 см, злегка посоліть та викладіть у соус. Рибу тушкуйте до готовності. На гарнір з відвареною картоплею, рисом або спагетті подайте сирі або інші овочі. Зрозуміло, філе потрібно брати без шкіри і зовсім без кісток.