Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга, запечена у духовій шафі з овочами

Норвезька сьомга, запечена у духовій шафі з овочами
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Kim Holthe

Ситна страва зі шматочків норвезької сьомги, запечених у фользі із скибочками картоплі, солодкого перцю, цибулі та помідорів.

Інгредієнти

-
+

700 г  філе норвезької сьомги
5 шт.  картоплі
4 шт.  цибулі ріпчастої, очищеної
1 зубчик  часник(у)
1 шт.  зеленого солодкого перцю
2   помідору(ів)
100 г  сметани
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Філе сьомги розрізати на чотири шматочки однакового розміру. Цибулю і картоплю почистити і нарізати тонкими скибочками. Часник дрібно посікти. Перець нарізати смужками, помідори скибочками.
  • Невеликою кількістю сметани обмазати листи фольги, потім на фольгу викласти картоплю, цибулю, часник, перець і помідори. Посолити і поперчити.
  • На кожен лист укласти шматок філе, рибу посолити і поперчити, і зверху залити рештою кількістю сметани.
  • Сьомгу обернути фольгою, скріплюючи краї листа, та вкласти на деко.
  • Запікати в середній частині духовки до повної готовності при 180 °С близько 15 хв. (обернену таким чином у фольгу сьомгу можна приготувати і на грилі).