Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга, запечена із сиром, соусом із базиліка та кедрових горіхів

Норвезька сьомга, запечена із сиром, соусом із базиліка та кедрових горіхів
  • 
4

    4 порції

  • 40-60 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Studio Gerstmann-Malinowski

Шматочки норвезької сьомги, запечені у паніровці із сиром пармезан; подаються з гарніром із обсмажених моркви, селери та цукіні.

Інгредієнти

-
+

600 г  філе норвезької сьомги
4 ст. л.  тертого сиру Пармезан
3  ст. л.  вершкового масла
2 ст. л.  панірувальних сухарів
1   селера
3   моркви
2   цукіні
1   баклажан
1 стакан(а)  оливкова олія
1 ст. л.  часник(у)
2 гілочка(и)  свіжого чебрецю
1 пучок(а)  свіжий базилік
2 ч. л.  кедрових горіхів
   кайенский перець
   сіль

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Філе норвезької сьомги нарізати шматочками і посмажити у 1/4 склянки олії.
  • Обсмажені шматочки обваляти у панірувальних сухарях, сирі пармезан та вершковому маслі.
  • Рибу помістити у розігріту до 160 °C духову шафу; готувати до золотистого кольору.
  • Часник подрібнити. Овочі нарізати смужками і обсмажити в 1/4 склянки оливкової олії з часником, чебрецем та спеціями.
  • Для соусу змішати 1/2 склянки оливкової олії, порубаний базилік, кедрові горіхи, каєннський перець та сіль.
  • Готову сьомгу викласти зверху овочів і полити соусом.
  • Найкраще подавати цю страву із булочками чіабатта і ароматними оливками.