Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга, приготовлена у духовій шафі

Норвезька сьомга, приготовлена у духовій шафі
  • 
6

    6 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Synøve Dreyer

Скибочки норвезької сьомги, запечені у духовій шафі, з гарніром з відвареної картоплі та капусти броколі.

Інгредієнти

-
+

800 г  філе норвезької сьомги
500 г  суцвіть броколі
   Сіль та перець

Гарнір

800 г  картоплі
100 мл  молока
20 г  вершкового масла
   сіль

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Встановіть температуру духової шафи на 180 °С. Сьомгу розділіть на 8 шматочків однакового розміру.
  • Деко вистеліть папером для випікання. Шматочки сьомги укладіть на деко, злегка посоліть і посипте лимонним перцем.
  • Сьомгу готуйте у духовій шафі при температурі 180 °С; за 5 хв. після початку запікання перевірте ступінь готовності. Щоб не пересушити рибу, дуже важливо дотримуватися часу приготування.
  • Маленькі суцвіття броколі відварити у воді протягом 1 хв.
  • Картоплини очистити від шкірки, розділити на половинки, а потім — на скибочки в палець завтовшки.
  • Після того, як картопля відвариться, злити воду та несильно пом’яти, додаючи молоко і вершкове масло. Перемішайте і посоліть.

Корисні поради та ідеї

Цей спосіб приготування сьомги відрізняється швидкістю і легкістю. Гарнір може бути різним. Шматки сьомги переважно подавати у питі, булочці для гамбургера або у вигляді сендвіча із салатом і невеликою кількістю сметани або приправи.