Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга-гриль зі спаржею

Норвезька сьомга-гриль зі спаржею
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Tom Haga

Філе норвезької сьомги на грилі, мариноване в індійських спеціях з гарніром із хрусткої спаржі і зеленим салатом зі сметанною заправкою.

Інгредієнти

-
+

800 г  філе свіжої норвезької сьомги зі шкірою
2 ч. л.  смеси специй "тандури масала"
2 ч. л.  солі
1 ч. л.  цукор
12 стебло(ів)  зеленої спаржі
   оливкова олія
0,5   салату айсберг
1   огурець
100 мл  сметани
2 ст. л.  яблучного оцту
   мелений чорний перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Чайну ложку цукру додати в оцет з яблучного сидру і перемішувати до повного розчинення. Додати сметану і добре розмішати.
  • Салат крупно порізати, огірок очистити від шкірки і нарізати довгими смужками. Перемішати зі сметанною заправкою, приправити сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Це робиться безпосередньо перед подачею на стіл, щоб салат був хрустким і смачним.
  • Сьомгу приправити сумішшю спецій «тандури масала», сіллю та цукром. Викласти на розігріту решітку гриля шкірою вниз і закрити кришкою. Готувати доти, доки риба в середині не стане рожевою. Для перевірки готовності допускається проткнути філе кінчиком ножа. Час приготування 6—8 хвилин, залежно від температури гриля.
  • Нижню частину стебел спаржі очистити від шкірки, спаржу відварити в солоній воді протягом 2 хвилин, після чого перекласти її в крижану воду. Це можна зробити заздалегідь, ще до приготування риби на грилі. Спаржу змастити невеликою кількістю оливкової олії і витримати на грилі протягом хвилин 3. Приправити тертої цедрою лимона, сіллю та перцем.