Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга-гриль з лимоном, кускусом та індійською раїтою

Норвезька сьомга-гриль з лимоном, кускусом та індійською раїтою
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Tom Haga

Екзотична страва з норвезької сьомги на грилі у поєднанні з незвичайним гарніром з кускуса з огірково-йогуртовим соусом раїта.

Інгредієнти

-
+

800 г  філе свіжої норвезької сьомги зі шкірою
   цедра лимона
2 ч. л.  солі
1 ч. л.  цукор
   оливкова олія

Гарнір

2 дл.  кускуса
500 мл  курячого бульйону
1 ст. л.  оливкова олія
1 ст. л.  рослинного масла
1 ч. л.  меленого кмину
1 ч. л.  харіси
1   баклажан
1 шт.  гарбуза
1 шт.  цибулі ріпчастої, очищеної
2 зубчик(а)  чесноку
2 шт.  перцю пікільо

Раїта

1   огурець
100 мл  грецького йогурту
1 ч. л.  свіжого коріандру
   кмин
1 зубчик  часник(у)
   сіль
   мелений чорний перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Для приготування раїта огірок очистити від шкірки і натерти на великій терці. Змішати йогурт, коріандр, дрібно посічений часник і кмин. Приправити сіллю і перцем.
  • Для приготування кускус розігріти каструлю з 1 ст. л. рослинної олії. У каструлю покласти кмин, харісса, посічену жовту цибулю і дрібно посічений часник. Смажити 2 хв. до появи аромату спецій та цибулі. Викласти в каструлю всі інші овочі, нарізані кубиками розміром близько 1 × 1 см, і готувати ще 2 хв. Додати весь бульйон, кускус, розмішати і дати постояти 5 хв. під кришкою. Приправити сіллю, харіссой, соком лайма та оливковою олією.
  • Порційні шматочки сьомги рясно посипати тертою цедрою лимона, приправити сіллю, перцем і цукром. Викласти на розігріту сковороду-гриль вниз шкірою і закрити кришкою. Готувати на грилі доти, доки риба не стане рожевою в середині. Для перевірки готовності допускається проткнути філе кінчиком ножа. Час приготування — 6—8 хвилин, залежно від температури сковороди-гриля. Перед подачею на стіл побризкати невеликою кількістю оливкової олії.