Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга-гриль на вугіллі із пікантним салатом з помідорів

Норвезька сьомга-гриль на вугіллі із пікантним салатом з помідорів
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Tom Haga

Літня страва з норвезької сьомги-гриль на листі салату у поєднанні з незвичайним салатом з томатів, зелені та перцевої пасти.

Інгредієнти

-
+

720 г  філе норвезької сьомги
   Сіль та перець

Салат з помідорів

0,5 шт.  огурець
2 шт.  помідору(ів)
0,5 шт.  цибулі ріпчастої, очищеної
2 зубчик(а)  чесноку
1 пучок(а)  петрушка
1 пучок(а) 
3 ст. л.  гострої перцевої пасти

Заправка

2 ст. л.  гранатової патоки
1 ст. л.  оливкова олія extra virgin
   сіль

Салат

1 пучок(а)  листя свіжого салату
1 ст. л.  натурального йогурту
1 ст. л.  оливкова олія
1 ст. л.  свіжовичавлений лимонний сік
0,5 зубчик  часник(у)

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Пікантний салат із помідорів: кожен інгредієнт порубати окремо. Всі інгредієнти змішати. Ще трохи порубати всю суміш і додати перцеву пасту.
  • Приправа: змішати у мисці сік лимона, гранатову патоку та оливкову олію. Змішати салат із помідорів з приправою.
  • Салат: змішати йогурт, сік лимона, оливкову олію, роздавлений часник із листям салату.
  • Сьомгу посолити і поперчити. Готувати на грилі протягом 5 хвилин тільки з одного боку, листя салату викласти на тарілку, зверху покласти сьомгу, а на неї — пікантний помідорний салат.