Норвезька сьомга-гриль на вугіллі із пікантним салатом з помідорів

Фотограф: Tom Haga
Літня страва з норвезької сьомги-гриль на листі салату у поєднанні з незвичайним салатом з томатів, зелені та перцевої пасти.
Інгредієнти
![]() |
![]() |
720 г філе норвезької сьомги
Сіль та перець
Салат з помідорів
0,5 шт. огурець2 шт. помідору(ів)
0,5 шт. цибулі ріпчастої, очищеної
2 зубчик(а) чесноку
1 пучок(а) петрушка
1 пучок(а)
3 ст. л. гострої перцевої пасти
Заправка
2 ст. л. гранатової патоки1 ст. л. оливкова олія extra virgin
сіль
Салат
1 пучок(а) листя свіжого салату1 ст. л. натурального йогурту
1 ст. л. оливкова олія
1 ст. л. свіжовичавлений лимонний сік
0,5 зубчик часник(у)
Приготування
Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
- Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
- Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
- Пікантний салат із помідорів: кожен інгредієнт порубати окремо. Всі інгредієнти змішати. Ще трохи порубати всю суміш і додати перцеву пасту.
- Приправа: змішати у мисці сік лимона, гранатову патоку та оливкову олію. Змішати салат із помідорів з приправою.
- Салат: змішати йогурт, сік лимона, оливкову олію, роздавлений часник із листям салату.
- Сьомгу посолити і поперчити. Готувати на грилі протягом 5 хвилин тільки з одного боку, листя салату викласти на тарілку, зверху покласти сьомгу, а на неї — пікантний помідорний салат.