Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга з морквяним салатом

Норвезька сьомга з морквяним салатом
  • 
4

    4 порції

  • 40-60 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Alf Børjesson

Ніжне філе норвезької сьомги, мариноване в гірчично-часниковому соусі і доповнене салатом з моркви, каперсів та зелені.

Інгредієнти

-
+

400 г  філе норвезької сьомги
500 мл  рибного бульйону
1   морква
1 ст. л.  каперсів
2 гілочка(и)  зеленої цибулі
3 ст. л.  тархуна
4   помідору(ів)

Соус

1 ст. л.  оливкова олія extra virgin
50 мл  свіжовичавленого лимонного соку
1 ч. л.  гірчиці
2 зубчик(а)  чесноку

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Часник дрібно посікти.
  • Інгредієнти для соусу змішати в одному посуді, посолити і поперчити.
  • Норвезьку сьомгу порізати товстими скибочками.
  • Рибний бульйон закип’ятити і викласти в нього шматки сьомги. Рибу витримувати у бульйоні до готовності близько 4 хв.
  • Вийняти сьомгу з киплячого бульйону та викласти у миску.
  • Зверху залити приблизно половиною приготованого соусу.
  • Маринувати сьомгу близько 30 хв.
  • Зелену цибулю і тархун дрібно порізати. Помідори дрібно посікти.
  • Змішати моркву, каперси, тархун і зелену цибулю. Залити соусом.
  • Отриману морквяну суміш розкласти по тарілках, зверху укласти шматки сьомги і часточки помідорів.