Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга з огірковим салатом і вершковим соусом

Норвезька сьомга з огірковим салатом і вершковим соусом
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • Difficulty

    важко

Фотограф: Tom Haga

Чудова прикраса для святкового столу — поширований у рибному бульйоні стейк із норвезької сьомги з гарніром із тонких скибочок свіжого огірка під вершковим соусом.

Інгредієнти

-
+

250 г  свіжої норвезької сьомги
   морська сіль
   мелений чорний перець

Бульйон

1 л  води
1 ч. л.  7% оцет
1 ч. л.  свіжовичавлений лимонний сік
   лавровий лист
   білий перець горошком

Соус

400 мл  вершків 30-відсоткової жирності
100 г  вершкового масла
1 ч. л.  свіжовичавлений лимонний сік
1 пучок(а)  петрушка
   мелений чорний перець
   морська сіль

Салат

1   огурець

Маринад

1 частина(н)  7% оцет
1 частина(н)  цукор
   мелений чорний перець
   морська сіль

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Сьомгу нарізати на шматки товщиною 2,5 см. Злегка приправити.
  • Стейк із сьомги поширувати в бульйоні близько. 8—10 хв., поки м’якоть не стане щільною. Сьомгу вийняти з бульйону і покласти у тепле місце.
  • Уварити подвійні вершки, потім вбити в них віночком кубики охолодженого вершкового масла. Приправити сіллю, перцем і лимонним соком. Прикрасити дрібно посіченою петрушкою.
  • Огірок нарізати тонкими скибочками за допомогою слайсера.
  • Оцет і цукор змішати у рівних частках. Додати сіль і перець. Витримати рибу в маринаді протягом 2 годин.

Для довідки:

Поширування (від фр. pocher.) — термін, застосовуваний у смаженні продуктів (в основному яєць) не на маслі, а на воді. При цьому вода наливається тонким шаром (але не менше 1 см) у сковороду або глибокий посуд і доводиться до кипіння. Після в неї викладаються продукти.