Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга каррі

Норвезька сьомга каррі
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Synøve Dreyer

Філе норвезької сьомги у соусі з кокосовим молоком та каррі

Інгредієнти

-
+

600 г  філе норвезької сьомги
1 цибулина(и) 
2 шт.  помідору(ів)
2 ст. л.  вершкового масла
2 ч. л.  каррі
3 ст. л.  муки
4 стакан(а)  кокосового молока
0,5 шт.  лимон
1 ст. л.  соєвого соусу
2 гілочка(и)  петрушки
   сіль

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Нарізати філе сьомги великими кубиками. Дрібно порізати цибулю.
  • Зверху на помідорах зробити надрізи, занурити їх на кілька секунд в киплячу воду , потім - у холодну. Зняти шкірку, видалити серцевину і нарізати кубиками.
  • Розтопити в каструлі масло, додати цибулю і порошок каррі. Обсмажити цибулю доки вона не стане прозорою.
  • Додати борошно.
  • Слідом влити кокосове молоко. Нехай соус прокипить.
  • Додати томати, сік лимона і соєвий соус. Дати суміші покипіти 2-3 хвилини. Посолити.
  • Додати сьомгу. Залиште кипіти ще приблизно 3 хвилини, доки сьомга не дійде до готовності.
  • Готову страву посипати нарізаною петрушкою.