Перейти до головного змісту

Норвезька сьомга у горіховій скоринці з грибним вінегретом

Норвезька сьомга у горіховій скоринці з грибним вінегретом
  • 
4

    4 порції

  • 40-60 хв

  • Difficulty

    важко

Фотограф: Kim Holthe

Ніжне філе норвезької сьомги, запечене у суміші з подрібнених ядер мигдалю, фундука і спецій. На гарнір подається салат із грибів, обсмажених із цибулею, і зелені.

Інгредієнти

-
+

700 г  філе норвезької сьомги
1 ст. л.  солі грубого помелу
4 ст. л.  мигдаль(ю)
4 ст. л.  фундук(а)
4 ст. л.  кунжуту
2 ст. л.  свіжого коріандру
0,5 ч. л.  перець
2 ст. л.  оливкової олії

Гарнір

300 г  печериць
4 шт.  цибулі ріпчастої, очищеної
1 ст. л.  вершкового масла
1 ст. л.  оливкова олія
2 ст. л.  бальзамічного оцету
75 мл  води
1 пучок(а)  петрушка
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Норвезьку сьомгу розрізати на чотири частини однакового розміру. Посолити і дати постояти близько 5 хв. Сіль змити, рибу обсушити.
  • Духовку розігріти до температури 170 °С.
  • Мигдаль, фундук, коріандр, петрушку дрібно посікти. Змішати мигдаль, фундук, насіння кунжуту, коріандр і перець; суміш розділити порівну між порціями сьомги.
  • Зверху збризнути оливковою олією, потім стейки із сьомги укласти на вкрите жиростійким папером деко. Рибу запікати в середній частині духовки близько 8 хв. (до готовності).
  • Гриби промити і порізати дрібними кубиками. Цибулини промити, залишаючи цілими. Гриби та цибулю обсмажити у вершковому маслі та рослинній олії близько 5 хв.
  • Додати оцет, воду і тушкувати, поки цибулини не стануть м’якими. Приправити на смак сіллю та перцем, додати петрушку й розмішати.
  • Подавати стейки із сьомги на підігрітих тарілках, навколо стейків викласти вінегрет.