Перейти до головного змісту

Норвезький оселедець з буряковим салатом

Норвезький оселедець з буряковим салатом
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Tom Haga

Легкий салат зі скибочками норвезького оселедця і відвареного буряка під солодким апельсиновим соусом. Подається із тостами і сиром фета.

Інгредієнти

-
+

4 шматок(а)  філе слабосоленого норвезького оселедця
2   буряка
1   апельсин(а)
1 шт.  цибулини цибулі червоного, очищеного
1 ст. л.  рослинного масла
1 ст. л.  цукор
4 ст. л.  сиру фета
4 шматок(а)  білого хліба
   листя свіжого салату
   мелений чорний перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Оселедець розібрати на філе, шматки філе нарізати скибочками.
  • Буряк відварити аж поки не стане м’яким, потім остудити.
  • Остиглий буряк очистити від шкірки, нарізати кружальцями і обережно змішати з половиною кількості рослинної олії.
  • Щойно вичавлений апельсиновий сік уварити із цукром до загусання, потім охолодити і перемішати з рештою кількістю рослинної олії.
  • Кружечки буряка викласти на салатні листя, посипати дрібно посіченою петрушкою, зверху викласти скибочки оселедця.
  • Скропити увареним соком, прикрасити кільцями цибулі.
  • Подавати із тостом і сиром фета. Фету можна замінити вершковим козячим сиром або рікотою.