Перейти до головного змісту

Норвезький оселедець на житньому тості з весняним соусом тартар

Норвезький оселедець на житньому тості з весняним соусом тартар
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Henriksen, Øyvind

Смачна закуска з норвезького оселедця з весняним соусом тартар та хрустким житнім тостом.

Інгредієнти

-
+

Маринад

4   філе норвезького оселедця
1/2 пучок(а)  зеленої цибулі
1/2 пучок(а)  кріп(у)
1/2 пучок(а)  петрушка
   чорний перець горошком
   запашний перець
   лавровий лист
 скибочка(и)  свіжого імбиру
150 мл  соняшникової олії

Соус

1 пучок(а)  редис(а)
100 г  печериць
1 огірок  
200 мл  йогурту
1 ч. л.  грубої гірчиці
   Сіль та перець
   цукор
   хліб

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Разом перемішати чорний перець, запашний перець, лавровий лист та імбир
  • Протріть паперовім рушником філе оселедця
  • Посипте філе сумішшю спецій
  • Залиште на 24 години
  • Дрібно поріжте всі трави й змішайте їх з маслом. Налийте масло з травами на філе оселедця

Тартар та житній тост

  • Дрібно наріжте овочі
  • Змішайте разом йогурт з гірчицею, спеціями, нарізаний кріп, цибулю та овочі
  • Підсмажте скибочки житнього хліба на сковороді 
  • Протріть філе оселедця, видаліть надлишки масла та наріжте ромбовидними шматками
  • Помістіть оселедець на тості та подавайте з соусом тар-тар