Перейти до головного змісту

Норвезький оселедець на ржаному тості з соусом тар-тар

Норвезький оселедець на ржаному тості з соусом тар-тар
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Henriksen, Øyvind

Неймовірно ніжний смак закуски з оселедця з соусом тар-тар на ржаному тості.

Інгредієнти

-
+

Маринад

0,5 пучок(а)  зеленої цибулі
1-2 пагін(ів)  петрушка
1-2 пагін(ів)  кріп(у)
   перець
   мелений чорний перець
   лавровий лист
2 шматок(а)  свіжого імбиру
150 мл  соняшникової олії

Соус

1 пучок(а)  редис(а)
100 г  печериць
1 огірок  
200 мл  йогурту
1 ч. л.  гірчиці
   Сіль та перець
   цукор
1 пагін(ів)  кріп(у)
1-2 шт.  зеленої цибулі

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Маринад для оселедця

  • Подрібніть чорний перець, запашний перець, лавровий лист та імбир, змішати разом
  • Почистіть оселедець, промийте та просушіть паперовим рушником
  • Щедро посипте сумішшю оселедець та відкладіть на 24 години
  •  Коли пройшов потрібний час - поріжте дрібно усі трави, змішайте їх з маслом та полийте сумішшю філе оселедця

Соус тар-тар

  • Поріжте овочі
  • Перемішайте з йогуртом, гірчицею, спеціями, нарізаним кропом та цибулею
  • Підсмажте скибочки житнього хліба на сковороді 
  • Викладіть оселедець з маринаду та промокніть надлишок олії паперовим полотенцем, наріжте ромбовидними шматками
  • Розкладіть шматки оселедця на тости та подавайте із соусом тар-тар