Перейти до головного змісту

Панцанелла з норвезьким оселедцем

Панцанелла з норвезьким оселедцем
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудность

    легко

Фотограф:

Літній салат з обсмажених шматочків норвезького оселедця, анчоусів, овочів та зелені, заправлених часниково-лимонним соусом.

Інгредієнти

-
+

філе норвезького оселедця 4 шт. 
   Сіль та перець
50 мл  оливкової олії
   часник(у)
   базилік(а)
Салат Панцанелла  
2 шт.  болгарського перцю
2   томата(ів)
0,5   лука червоного, очищеного
перець чилі половинка  
   базилік(а)
50 мл  оливок
філе анчоуса 3 шт. 
0,5 ч. л.  каперсів
   хліб

Заправка

0,5 зубчик  часник(у)
1 ч. л.  лимонного соку
25 мл  винного оцету
100 мл  оливкової олії
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Кожне філе нарізати на три шматочки, посолити і поперчити. Покласти в гарячу сковороду шкірою вниз і смажити 1 хв.
  • Потім додати часник і базилік і готувати ще близько 1 хв.

Салат Панцанелла

  • Зняти шкуринку з перцю, очистити від насіння та нарізати шматочками.
  • Томати очистити від шкірки і нарізати часточками.
  • Інгредієнти для салату, що залишилися, дрібно нарізати та змішати.

Заправка для салату

  • У блендері змішати часник, лимонний сік та винний оцет.
  • Додати оливкової олії і приправити сіллю і цукром.
  • Заправити салат соусом.
  • Салат і оселедець укласти шарами. Прикрасити зеленню, оливками та оливковою олією.