Перейти до головного змісту

Пиріг із норвезької сьомги зі спаржею

Пиріг із норвезької сьомги зі спаржею
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Kim Holthe

Ситний пиріг з легкого тіста з начинкою із норвезької сьомги зі спаржею, вершками і часником.

Інгредієнти

-
+

Тісто

150 г  муки
75 г  соняшникової олії
1 шт.  яйце(я)/яєць
1 ст. л.  води

Начинка

300 г  філе норвезької сьомги
12 стебло(ів)  зеленої спаржі
250 мл  вершків 30-відсоткової жирності
2 шт.  яйце(я)/яєць
4 зубчик(а)  чесноку
   сіль
   перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Тісто для пирога

  • Борошно, вершкове масло і яйце замісити, вливаючи при помішуванні холодну воду (у разі потреби), до готовності тіста.
  • Форму для пирога діаметром 20 см обмазати шаром тіста. Добряче проколоти нижній шар тіста і поставити форму в холодильник приблизно на 30 хв.
  • Тісто накрити жаростійким папером і зверху насипати сушений горох, щоб тісто не піднялося під час випікання без начинки.
  • Корж пирога випікати на нижній полиці духової шафи протягом 8—10 хв. Вийняти форму, прибрати горох і папір.

Начинка

  • Нижню частину стебел спаржі очистити від шкоринки і відварити у злегка підсоленій воді протягом 2 хв. Ретельно злити воду. Стебла спаржі дрібно посікти. Верхівки залишити цілими.
  • Сьомгу нарізати кубиками розміром 1,5 × 1,5 см. Сьомгу і стебла спаржі (верхівками догори) викласти на тарілку.
  • Часник дрібно посікти.
  • Збити разом яйце, вершки і часник і приправити на смак сіллю і перцем.
  • Суміш вилити у форму.

Випікання

  • Продовжити випікати пиріг у середній частині духовки, поки начинка не стане щільною і не набуде коричневого кольору.
  • Пиріг готується в духовій шафі при температурі 180 °С протягом 8—10 хв. плюс 15—20 хв.
  • Перед подачею пиріг розрізати на шматки, подавати з листям свіжого салату.