Перейти до головного змісту

Пряна норвезька сьомга

Пряна норвезька сьомга
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Tom Haga

Ароматна страва зі шматочків норвезької сьомги, обсмажених у суміші з мускатного горіха, ванілі, коріандру, анісу і фенхелю.

Інгредієнти

-
+

200 г  філе норвезької сьомги
100 г  солі
100 г  цукру
1 ст. л.  чорний перець горошком
0,5 ст. л.  насіння анісу
0,5 ст. л.  насіння фенхелю
0,5 ст. л.  насіння коріандру
0,5   стручка ванілі
0,5 ч. л.  порошку мускатного горіха

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Спеції прожарити на сухій металевій сковороді і подрібнити у ступці або млинку, задля отримання аромату.
  • Сьомгу підрізати так, щоб вийшов довгастий шматок розміром 5 × 15 см.
  • Змішати сіль і цукор, рибу покрити сумішшю і залишити при кімнатній температурі близько на 3 години. Надлишок солі і цукру змахнути пензликом.
  • Швидко обполоснути холодною водою і обсушити на паперовому рушнику.
  • Вирізку згорнути рулетом у суміші спецій, потім рибу швидко обсмажити на розпеченій сковороді. Це робиться для того, щоб злегка підрум’янити рибу із зовнішнього боку.
  • Сьомгу нарізати шматочками 2 × 5 см.