Перейти до головного змісту

Рататуй з норвезькою сьомгою

Рататуй з норвезькою сьомгою
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудность

    легко

Фотограф: Kevin Rowe

Традиційний французький рататуй із запеченою норвезькою сьомгою

Інгредієнти

-
+

800 г  філе норвезької сьомги
   Сіль та перець
   лимонного соку
   оливкова олія

Гарнір

2 ст. л.  соняшникової олії
1 шт.  цибулини цибулі ріпчастої, очищеної
1 шт.  солодкого перцю
1 шт.  баклажан
3 ст. л.  томатного пюре
1 ч. л.  свіжого чебрецю
1-2 шт.  лавровий лист
1 ч. л.  базилік(а)
сир Бурсен за смаком  

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Рататуй

  • Підігрійте велику сковороду на олії
  • Додайте цибулю, солодкий перець, баклажани, дрібку солі й смажте протягом 10 хвилин
  • Після того, як овочі стали трішки коричневого кольору, додайте помідори, чебрець та лавровий лист
  • Зменшіть вогонь до мінімуму та накрийте овочі кришкою
  • Перейдіть до приготування норвезької сьомги
  • Після того, як овочі протушились приправте сіллю, перцем та додайте трави
  • Помістіть овочі на тарілку, зверху посипте тертим сиром бурсин та подавайте із запеченим філе норвезької сьомги

Сьомга

  • Розігрійте духовку до 400 градусів
  • Помийте та просушіть філе норвезької сьомги
  • Помістіть філе на жаровню з викладеною фольгою
  • Приправте сіллю та перцем
  • Запікайте протягом 10 хвилин
  • Дістаньте сьомгу з духової шафи та дайте охолонути протягом 5 хвилин
  • Зверху полийте соком лимона та оливковою олією
  • Подавайте разом з рататуєм