Перейти до головного змісту

Рисова запіканка із сьомгою

Рисова запіканка із сьомгою
  • 
4

    4 порції

  • 40-60 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф:

Простий рецепт смачних рисових ролів, запечених у духовці разом із шматочками сьомги, сиром і зеленню.

Інгредієнти

-
+

400 г  філе норвезької сьомги
250 г  короткозерного рису
3-4 зубчик(а)  чесноку
2   яйце(я)/яєць
1 ч. л.  діжонської гірчиці
1   лимон
100 г  тертого сиру
   петрушка
   оливкова олія
   лавровий лист

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Духовку розігріти до 180 °С.
  • Форму для запікання змастити олією.
  • На дно форми покласти папір для випікання.
  • Відварити рис у великій кількості води.
  • На повільному вогні відварити сьомгу до повної готовності разом із часточками лимона і лавровим листом.
  • Часник дрібно посікти.
  • У мисці змішати готову сьомгу з сиром, часником, петрушкою, гірчицею і рисом.
  • Додати яйця, приправити сіллю і перцем.
  • Ретельно перемішати.
  • Готову суміш викласти у форму і рівномірно розподілити.
  • Випікати близько 20 хв., поки суміш не схопиться.
  • Вийняти запіканку з духовки і дати їй охолонути у формі, тоді вона стане щільніше і легко вийде з форми.
  • Нарізати запіканку часточками і подавати зі свіжим салатом.