Перейти до головного змісту

Роли з норвезького оселедеця з яєчним мусом

Роли з норвезького оселедеця з яєчним мусом
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Henriksen, Øyvind

Пряний норвезький оселедець з яєчним мусом завжди актуальний на святковому столі, корисний, а головне смачний.

Інгредієнти

-
+

Маринад

100 мл  4% оцет
4 шт.  цибулі ріпчастої, очищеної
1-2 гілочка(и)  кріп(у)
100 мл  соняшникової олії
1,5-2 стакан(а)  води
   Сіль та перець
   лавровий лист
   запашний перець
   гвоздика
   цукор

Начинка

1-2 Лист(а)  салат-латук
200 г  вершкового сиру
5 скибочка(и)  сиру
3-4 шт.  яєчних жовтків
3 ст л хрону  
2 шт.  томата(ів)
   петрушка
   сіль
   перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Маринад для оселедця:

  • Поріжте цибулю товстими кільцями та залийте окропом
  • Закип'ятіть воду та додайте оцет, стеблі кропу, сіль та спеції
  • Додайте до маринаду цибулю й залиште охолонути
  • Після охолодження, залийте маринадом попередньо оброблене філе оселедця та залиште на 24 години
  • Перед подачею полити оселедець олією та поперчити

Роли та яєчний мус

  • Зваріть яйця вкруту та розітріть жовток вилкою
  • Змішайте жовток с сиром, хріном та спеціями
  • Додайте дрібно порізану петрушку
  • Почистіть помідори від шкірки та поріжте соломкою
  • Покладіть мариноване філе оселедця на суші-мат
  • Намажте філе яєчним мусом, вершковим сиром
  • Зверху на мус покладіть лися салату, томат та шматки сиру Гауда
  • Скрутіть філе як суші маки
  • Поріжте рол з оселедця кільцями товщиною по 2 см
  • Подається зі сметаною та невеликою кількістю хрону