Перейти до головного змісту

Салат зі слабосолоним норвезьким оселедцем і руколою

Салат із теплим оселедцем у спеціях
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудность

    легко

Фотограф: Bent Raanes и Sarah Cameron Sørensen

Смажене філе норвезького оселедця у пряному маринаді на листі салату і м’яти з кедровими горіхами.

Інгредієнти

-
+

500 г  філе норвезького оселедця
6 ст. л.  оливкової олії
2 ч. л.  каррі
2 ч. л.  паприки меленої
1 ч. л.  свіжого імбиру
1 ч. л.  цукор
0,5   перець чилі
2 ст. л.  кедрових горіхів
3-4 зубчик(а)  чесноку
2 ст. л.  бальзамічного оцету
1 ст. л.  соєвого соусу
1 пучок(а)  салат
1 дл. 

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Філе оселедця очистити від шкіри і кісток і нарізати невеликими шматочками.
  • Перець чилі і часник подрібнити і змішати з олією, паприкою і карі.
  • Рибу добре вимочити у маринаді.
  • Для смаження використовуйте сковороду «вок» або глибоку сковороду для смаження. На сухій сковороді без використання олії (!) обсмажте кедрові горіхи. Мариноване філе оселедця обсмажити на середньому вогні 3—4 хв. Додайте соєвий соус і бальзамічний оцет. Посоліть на смак.
  • Листя салату і м’яти змішайте разом. Зверху викладіть теплий оселедець і посипте зверху кедровими горіхами.
  • Подавати із цільнозерновим хлібом.