Перейти до головного змісту

Смажена норвезька сьомга з тушкованими овочами

Смажена норвезька сьомга з тушкованими овочами
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Aronsen, Marianne – MediaAdministrators

Норвезька сьомга з овочами - ідеальна страва для сімейної вечері, або теплої компанії найкращих друзів.

Інгредієнти

-
+

800 г  філе норвезької сьомги
1 ст. л.  кріп(у)
1 ст. л.  гвоздика
1 ст. л.  паприки
1 ч. л.  порошку чилі
1 ч. л.  сіль
1 ст. л.  вершкового масла
1 ст. л.  оливкова олія
3 шт.  картоплі
2 шт.  цибулі-шалот
2 шт.  моркви
1 частина(н)  ріпа
1 пучок(а)  петрушка
1 частина(н)  селера
10 шт.  зеленої спаржі
0,5 шт.  перець чилі
1 ч. л.  свіжого імбиру
0,5 стакан(а)  оливкова олія
0,5 стакан(а)  рибного бульйону
1 ч. л.  лимонного соку
1 ч. л.  цукор

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Розігрійте духовку до 180 °C
  • Поріжте філе сьомги рівними шматками по 2-3 см
  • Змішайте молотий кріп, молоту гвоздику, червоний перець, молотий червоний перець, сіль
  • Приправте сумішшю шматки сьомги 
  • Піджарте філе на маслі по 2-3 хвилини з кожної сторони

Запечені овочі

  • Вимийте картоплю та поріжте вздовж на чотири частини
  • Поріжте соломкою цибулю шалот, моркву, петрушку та ріпу
  • Змішайте картоплю, цибулю-шалот, моркву, ріпу, корінь петрушки, селеру та спаржу разом й помістіть до кастрюлі з маслом
  • Дрібно поріжте перець чилі та імбир, перемішайте з оливковою олією, овочевим бульйоном, лимонним соком та цукром, й залийте масою овочі
  • Покладіть все у духовку та тушіть поки овочі не стануть м'якими
  • Перед подачею філе сьомги викладіть на овочі та полийте соком лимону