Перейти до головного змісту

Смажена у спеціях норвезька сьомга з хріном і качановим салатом

Смажена у спеціях норвезька сьомга з хріном і качановим салатом
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Kirill Galitskiy

Апетитна страва з філе норвезької сьомги, обсмаженого у подрібненому насінні перцю і фенхеля, з гарніром з качанового салату і грінок.

Інгредієнти

-
+

600 г  філе свіжої норвезької сьомги зі шкірою
1 ч. л.  перець
1 ч. л.  насіння фенхелю
2 ст. л.  рослинного масла
2 ст. л.  цибулі-резанца
2 ч. л.  свіжовичавленого лимонного соку
1 ч. л.  оливкова олія extra virgin
2   салату
1 ст. л.  тертого хрону
100 мл  вершків 30-відсоткової жирності
   цукор
 пучок(а)  петрушка
  

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Сьомгу розділити на шматки однакового розміру, намагаючись зробити площину поверхні, що обсмажуватиметься, максимально однаковою.
  • Перець і насіння фенхелю злегка потовкти у ступці та просіяти через сито, щоб відокремити для подальшого використання тільки найдрібніші частинки спецій.
  • Шматки сьомги зі спеціями обсмажити з одного боку на сильному вогні (риба має обсмажуватись тільки з одного боку — інший бік не піддається тепловій обробці).
  • Безпосередньо перед подачею на стіл посипати рибу посіченою цибулею-різанкою, злегка збризнути щойно вичавленим лимонним соком та оливковою олією.
  • Качановий салат промити і обсушити у мийці-сушарці для зелені або в іншому подібному посуді.
  • Для приготування приправи змішати інгредієнти — вона має бути кисло-солодкою зі смаком хріну. Безпосередньо перед подачею на стіл салат змішати з приправою і дрібно посіченою листовою петрушкою.
  • Зверху салат посипати грінками.