Перейти до головного змісту

Сьомга-гриль зі спаржею та пряним сметанним соусом

Сьомга-гриль зі спаржею та пряним сметанним соусом
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Bent Raanes и Sarah Cameron Sørensen

Вітамінне барбекю з філе норвезької сьомги зі спаржею, приправлене соусом зі сметани із зеленню.

Інгредієнти

-
+

800 г  філе норвезької сьомги
2 ч. л.  солі
1 ч. л.  мелений чорний перець
   оливкова олія
0,5 шт.  лимон
16 стебло(ів)  спаржи
500 мл  води

Сметанний соус

100 мл  сметани
1 ст. л.  петрушка
   цедра лимона
   свіжовичавлений лимонний сік
100 мл  рафінованої олії

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Рибу скропити олією, посолити і поперчити. Смажити на грилі по 2 хв. з кожного боку. Перед подачею на стіл збризнути лимонним соком.
  • Нижню частину стебел спаржі очистити від шкірки і відварити в солоній воді протягом 1 хв., після чого перекласти її в крижану воду. Обсмажити на грилі протягом 1 хв. з кожного боку.
  • Для приготування соусу змішати всі інгредієнти і подавати разом із рибою, прикрашеною стеблами спаржі.