Перейти до головного змісту

Сьомга-гриль з кускусом

Сьомга-гриль з кускусом
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Bent Raanes и Sarah Cameron Sørensen

Стейки норвезької сьомги-гриль з лимонно-сметанною заправкою, доповнені гарніром з кускус із цибулею і петрушкою.

Інгредієнти

-
+

800 г  стейка з норвезької сьомги
   рапсове масло
4 пакетик(а)  кускуса
1—2 дл.  цибулі порею
1 дл.  цибулі-шалот
1 дл.  петрушка
1   лимон
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Відваріть кускус відповідно до інструкції на упаковці. Цибулю-порей, шалот і петрушку дрібно поріжте та змішайте з кускусом. Поперчіть і посоліть на смак.
  • Промийте сьомгу і добре висушіть. Натріть шматки риби рапсовою олією або олією для гриля зі спеціями.
  • Готуйте сьомгу на грилі на середньому вогні 3—4 хв. з кожного боку.
  • Перед подачею на стіл лимон нарізати дольками і подавати до риби разом зі сметаною. Кускус можна подавати як гарячим, так і холодним.