Перейти до головного змісту

Сьомга-гриль з холодним соусом з йогурту і фенхелю із запеченим буряком

Сьомга-гриль з холодним соусом з йогурту і фенхелю із запеченим буряком
  • 
4

    4 порції

  • Більше 50 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Ingvar Eriksson

Ароматна страва з норвезької сьомги-гриль зі скибочками солодкого, запеченого у фользі буряка; подається із соусом цацикі з йогурту, фенхеля, лимонної цедри і часнику.

Інгредієнти

-
+

4 шматок(а)  свіжої норвезької сьомги
1 ч. л.  фенхеля
1 ч. л. 
1 ч. л.  свіжого розмарину
3  
150 мл  натурального йогурту
2   лимон(у)
1 зубчик  часник(у)
16 шт.  буряка
2 гілочка(и)  свіжого чебрецю
2 ст. л.  бальзамічного оцету
1 ст. л.  меду
1 ст. л.  оливкова олія
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • З алюмінієвої фольги зробіть формочки (можна скласти папір у два шари) і помістіть всередину буряк, гілочки чебрецю, посоліть. Скріпіть краї форми так, щоб вона щільно була закрита з усіх боків і готуйте на грилі близько години. Після того як буряк приготуватися, дістати його з фольги і глазурувати бальзамічним оцтом, медом та оливковою олією.
  • Бульби фенхеля очистити і покласти в окрему миску, посолити і залишити на 15 хвилин. Потім злити рідину. Додати йогурт, лимонну цедру і подрібнений часник. Приправити соус сіллю та перцем.
  • Шматки сьомги натерти сіллю, фенхелем, чорним перцем та розмарином. Рибу смажити на грилі з одного боку до напівготовності. Потім перевернути на інший бік і відкласти на решітку подалі від вогню.
  • Рибу подавати з холодним соусом цацикі та буряком.