Перейти до головного змісту

Сьомга-гриль на шпажках з гребінцем та овочами

Сьомга-гриль на шпажках з гребінцем та овочами
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудность

    легко

Фотограф: Bent Raanes и Sarah Cameron Sørensen

Ситний шашлик із кубиків норвезької сьомги і рулетиків з морським гребінцем, загорнутих у шинку, — неперевершена страва у поєднанні із солодким перцем, печерицями та цукіні.

Інгредієнти

-
+

500 г  філе свіжої норвезької сьомги зі шкірою
2 скибочка(и)  шинки
4 шт.  морського гребінця
1 шт.  кабачка цукіні
8 шт.  печериць
1 шт.  паприки
   рапсове масло
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Дерев’яні шпажки замочіть у воді, щоб вони не обгоріли.
  • Сьомгу наріжте кубиками товщиною 3 × 3 см.
  • Нарізати шинку скибочками таким чином, щоб в кожен можна було загорнути шматок гребінця.
  • Овочі наріжте шматочками і нанизуйте на шпажки, чергуючи із сьомгою та гребінцями.
  • Збризніть рапсовою олією, приправте сіллю та перцем.
  • Шпажки викласти на решітку гриля і готувати на середньому вогні по 2 хв. з кожного боку. Рибу можна збризкувати олією під час смаження.
  • Коли риба буде майже готова, відкласти шпажки на край решітки, щоб філе повністю пропеклося і не згоріло.
  • Подавати із салатом зі свіжих овочів та соусом цацикі.