Перейти до головного змісту

Сьомга на грилі із салатом з карі, яблук, картоплі та білого козячого сиру

Сьомга на грилі із салатом з карі, яблук, картоплі та білого козячого сиру
  • 
4

    4 порції

  • 40-60 хв

  • трудність

    середня складність

Фотограф: Ingvar Eriksson

Барбекю з норвезької сьомги із пряним міксом із обсмажених яблук, картоплі, цибулі та козячого сиру під легким соусом із каперсів та родзинок.

Інгредієнти

-
+

800 г  філе свіжої норвезької сьомги зі шкірою
   Сіль та перець
1 дл.  каперсів
1 дл.  родзинки
3 ст. л.  свіжовичавленого лимонного соку
3 ст. л.  оливкової олії
400 г  молодої картоплі
1   яблуко
2 дл.  цибулі порею
200 г  козячого сиру
   листя свіжого салату
2 ч. л.  каррі
2 ст. л.  винного оцету
3 ст. л.  оливкової олії

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Молоду картоплю відварити і нарізати часточками.
  • Змішати каперси, лимонний сік, родзинки і три столові ложки оливкової олії у невеликій каструлі, і тушкувати. Викласти суміш у блендер і збити до отримання однорідної маси. Приправити перцем і сіллю. На смак можна додати ще трохи лимонного соку.
  • Яблуко нарізати шматочками і обсмажити в оливковій олії із сухою приправою карі протягом 1 хв. Додати винний оцет і зняти з вогню.
  • Сумішшю залити картоплю та добре перемішати. Додати цибулю, листя салату і козячий сир. Обережно перемішати й приправити сіллю і перцем на смак.
  • Сьомгу натерти сіллю і обсмажити на грилі по 3 хв. з кожного боку.
  • Перед подачею на стіл полити рибу соусом з родзинок. Подавати разом із картопляним гарніром.