Перейти до головного змісту

Сьомга на шпажках з овочами та мусом із авокадо

Сьомга на шпажках з овочами та мусом із авокадо
  • 
4

    4 порції

  • 20 min

  • трудность

    легко

Фотограф: Tom Haga

Шашлик з норвезької сьомги, кабачка та солодкого перцю, доповнений пікантним салатом-гриль і прикрашений легким мусом із авокадо зі сметаною.

Інгредієнти

-
+

500 г  філе норвезької сьомги
1 шт.  солодкого перцю
8 шт.  помідори черрі
0,5 шт.  кабачка цукіні
2   китайської капусти

Маринад

100 мл  соєвого соусу
1 ст. л.  свіжого імбиру
2 ч. л.  цедри лимону
2 ч. л.  цибулі-шалот

Мус з авокадо

2 шт.  авокадо
2 ст. л.  сметани
   свіжовичавлений лимонний сік
   Сіль та перець

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці
  • Філе сьомги нарізати кубиками завтовшки 3—4 см і нанизати на шпажки.
  • Солодкий перець і кабачок нарізати однаковими кубиками та нанизати їх на шпажки, чергуючи із томатами черрі.
  • Корінь імбиру, цибулю-шалот і цедру лимона подрібнити і змішати все із соєвим соусом. Отриманим маринадом полити сьомгу та овочі на шпажках і викласти на решітку гриля.
  • Плоди авокадо очистити від шкірки, протерти через сито і змішати зі сметаною і соком лимона. Додати на смак сіль та перець.
  • Головку китайської капусти навпіл, скропити соєвим маринадом та обсмажити на грилі по 15 секунд з кожного боку.
  • Шпажки з рибою та овочами викласти на блюдо. Прикрасити мусом з авокадо і салатом-гриль.