Перейти до головного змісту

Cьомга-мікс на грилі

Cьомга-мікс на грилі
  • 
4

    4 порції

  • 20-40 хв

  • трудность

    легко

Фотограф: Aronsen, Marianne

Мікс з овочів та норвезької сьомги на грилі - ідеальна страва для пікніку. Найкраще й найшвидше, що можна приготувати цього літа. 

Інгредієнти

-
+

500 г  норвезьких блакитних мідій
700 г  філе норвезької сьомги
300 г  відвареної картоплі
1 пучок(а)  спаржи
1 пучок(а)  зеленої цибулі
4 ст. л.  оливкової олії
   Сіль та перець
   кріп(у)

Соус

2 скибочка(и)  білого хліба
2 шт.  яєчних жовтків
1 ч. л.  червоний перець чилі
3 зубчик(а)  чесноку
150 мл  оливкової олії
1/2 ч. л.  паприки
1/2 ч. л.  сіль
шафран г 

Приготування

Кількість інгредієнтів змінилась. Будь ласка, зверніть увагу на наступне:
  • Вам знадобиться більше часу, якщо кількість порцій збільшется
  • Будьте уважні із соленими інгредієнтами та спеціями, які необхідно додавати у кінці

Соус

  • Налийте кілька крапель гарячої води на шафран, щоб розкрити смак приправи
  • Виріжте корки з хлібу та замочіть на 5 хвилин у невеликій кількості води
  • Вилийте зайву воду. Покладіть яєчні жовтки і хліб в миску й видавіть туди часник, додайте перець чилі та шафран, перемішайте, щоб вийшла густа паста. Помішуючи, додайте оливкову олію, паприку та сіль

Овочі та сьомга-гриль

  • Помийте та почистіть мідії 
  • Наріжте сьомгу великими кубиками 
  • Наріжте варену картоплю
  • Почистіть спаржу і зелену цибулю
  • Покладіть овочі і морепродукти на гриль, додайте трохи оливкової олії, посоліть та поперчіть
  • Тримайте на вогні по 7 хвилин з кожного боку
  • Зніміть з вогню, посипте свіжим кропом
  • Подавати з соусом